У Дрогобичі провели засідання секретаріату Патріаршого Собору

03 грудня 2014
Друк
www.ugcc.org.ua
Учасники зустрічі в храмі Віри, Надії, Любові м. Дрогобича
2-3 грудня 2014 року в Дрогобичі проходило спільне засідання робочої групи із впровадження Стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року та секретаріату Патріаршого Собору на тему «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом», який заплановано провести 25-27 серпня 2015 року в м. Івано-Франківську.

Голова секретаріату о.Олег Каськів представив учасникам вищезгаданої робочої групи процес передсоборової підготовки. Зокрема, на сьогодні секретаріат розробив, а Священний Синод УГКЦ затвердив Статут проведення Собору. У секретаріаті створені комісії і кожен член секретаріату є відповідальним за певний напрямок передсоборової підготовки.

Заслухавши представлення підготовки до Собору, учасники робочої групи дали низку конструктивних і організаційних порад, які будуть розглянуті і втілені секретаріатом під час підготовки до Собору.

Довідка:
У роботі Собору братимуть участь делегати з усіх єпархій та екзархатів УГКЦ, як з України, так і всього світу. Собор триватиме три дні. Заплановані доповіді, які мають базуватися на Пастирському листі Блаженнішого Святослава «Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом», показ тематичних відеороликів, також буде організована робота в групах.

Згідно з канонічним правом і рішенням Глави УГКЦ та Синодом Єпископів УГКЦ, Патріарший Собор скликається раз на п'ять років. Остання сесія Собору відбулася в Бразилії 2010 року.

о.Олег Каськів, секретар Патріаршого Собору