Владика Ярослав: Мученицька смерть св. Стефана – це свідчення перемоги Христового воскресіння над смертю [фото]

11 січня 2015
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Мучеництво св. Стефана в незбагненний спосіб стало свідченням перемоги Христового воскресіння над смертю, світла – над темрявою, істини – над оманою. Про це 9 січня сказав владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, під час Божественної Літургії у Катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Під час богослужіння архиєрей уділив священичі свячення диякону Роману Кіху.

У душпастирському зверненні до вірних владика Ярослав наголосив: "Сьогодні Церква згадує первомученика й архидиякона Степана, що загинув, бо свідчив про Того, кого відкинули «будівничі» Ізраїля – Христа". Перед обличчям смерті Первомученик визнав віру в Ісуса і став прикладом мужності для майбутніх християн-мучеників.

Владика Ярослав також сказав, що характерною рисою різдвяних свят в українській культурі є коляда. "Відколи Світло Христової Істини просвітило українські землі, наш боголюбивий народ оспівує та величає світле Різдво Христове в колядках", – наголосив проповідник. Зміст цих побожних пісень заглиблює нас в події, що супроводжували народження Божого Сина.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав нововисвяченого ієрея Романа та побажав йому: "Покажися, достойний брате, бездоганним у служінні Господеві та його святій Церкві!" За словами єпископа, тайна священства накладає на християнина велику відповідальність – бути провідником людських душ.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин та відео о. Олег БІСИК

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою