Владика Ярослав: «Христос не лише співчуває людині, але Сам стає людиною болю»

04 травня 2015
Друк
Фото прес-служби СДЄ
3 травня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію у Катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Під час богослужіння архиєрей уділив священичі свячення диякону Івану Змінчаку.

Під час проповіді владика Ярослав наголосив: «Христос не лише співчуває людині, але Сам стає людиною болю, ступає шляхом приниження та добровільних страждань і тим самим перемінює людське сприйняття терпіння». Ісус переконує нас, що варто не тільки робити добро нужденним, але й бачити в них прихованого Бога. Саме тому Церква 3-ю неділю після Пасхи, неділю Розслабленого, присвятила хворим. «Важливо показати світові, що тих, що страждають, не слід відкидати, бо вони можуть нам багато об’явити», - додав проповідник.

Відтак архиєрей сказав: «Страждання можуть бути великою цінністю як для тих, кого вони торкають, так і для всіх, хто зуміє побачити в них засіб освячення душі через упокорення, через наслідування терплячого Христа, страждання Якого стали спасенням для всього людства». Терпіння є для людини доброю нагодою, щоб довіритись Богові, щоб побачити не лише власні потреби, але вміти послужити іншим в їх немочах.

Далі владика Ярослав сказав, що християни на відміну від юдеїв, котрі могли лиш зрідка отримати зцілення в Овечій купелі, мають невичерпні постійні джерела допомоги. «Найперше – це Слово Боже, в якому є все необхідне для життя людини. Наше джерело – це також Пресвята Євхаристія, в якій черпаємо поживу вічного життя, це також і наша щоденна молитва, взаємна любов та пошана, гідне християнське життя – це ті джерела, з яких не хтось один, але кожен може користати щоденно», - наголосив проповідник.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав нововисвяченого ієрея Івана. Єпископ подякував батькам, родині, духовним наставникам новопоставленого ієрея за товаришування йому на дорозі до тайни священства.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою