Діти і молодь у селі Вороблевичі вчилися відпочивати з Богом [фото]

13 серпня 2015
Друк
Учасники табору «Веселі канікули з Богом»
Із 3 по 8 серпня у селі Вороблевичі вперше відбувався християнський табір «Веселі канікули з Богом». Організаторами табору виступили семінаристи Дрогобицької духовної семінарії, яким допомагали невтомні дівчата-аніматори. Участь у таборі взяли близько 120 дітей, віком від 6 до 16 років.

Першого дня діти та молодь зібралися у шкільній каплиці на Божественну Літургію, яку відслужив о. Олександр Копистинський. І з цього часу це місце стало місцем зустрічі молодих людей, які, повторюючи за псалмопівцем: «Боже, Боже мій, до тебе від досвітку лину» (Пс 63, 1), від самого ранку бігли до каплиці, щоб вчитися розпочинати і проводити відпочинок з Богом. Після молитви у каплиці учасники «Веселих канікул з Богом» збиралися на подвір’ї школи для урочистого відкриття нового таборового дня. Опісля ж кудись вирушали: чи то до храмів, яких у Вороблевичах аж три (Царя Христа УГКЦ, Різдва Пресвятої Богородиці та Введення в храм Пресвятої Богородиці УПЦ (КП)), чи то до пам’ятника Ісусові Христу, чи до Будинку культури, де й проводили весь таборовий день.

Кожного дня діти та молодь поглиблювали своє розуміння основних засад християнської віри та знайомилися із постаттю митрополита Андрея (Шептицького) за допомогою цікавих сценок, організованих семінаристами. Невід’ємним елементом дня були і запальні банси, пісні, ігри, які проводили дівчата-аніматори.

У четвер, 6 серпня, діти і молодь відвідали храм Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ (КП), у якому їх радо зустрів настоятель православної громади о. Степан Цебенко. Священик відслужив для таборовиків Молебень до Пресвятої Богородиці, наприкінці якого закликав ще до молитви за Україну.

Відвідуючи храми, таборовики слухали на їх подвір’ях науки семінаристів, співали християнських та українських пісень і споживали смачну їжу, приготовану побожними жінками із села. Про те, що у селі відбуваються «Веселі канікули з Богом» знали всі його мешканці, адже по дорозі до храмів колона, яка складалась як мінімум зі 120 учасників, хвалячи Господа «голосом трубним», наспівувала релігійних пісень.

На протязі цілого тижня, діти мали змогу розвивати свої таланти, виконуючи різноманітні завдання, які перед ними стояли: малюнок на асфальті, конкурс талантів, «квест», малюнок на тему «Я у майбутньому». Знайшлися й жертводавці, які радо подбали за призи для таборовиків. Саме тому всі старання хлопців і дівчат не залишалися без нагороди.

Наприкінці тижня, у суботу, таборовики мали змогу висповідатися та взяти участь у подячній Божественній Літургії у храмі Царя Христа УГКЦ, яку відслужив о. Олександр Копистинський. Цього є дня кожний учасник «Веселих канікули з Богом» отримав пам’ятний календарик на 2015-2016 навчальний рік.

Завершилися «Веселі канікули з Богом» у селі Вороблевичі суботнього вечора, який мешканці села провели біля великої ватри. Зігравши у гру «Вгадай мелодію», діти і молодь заспівали Гимн України, після чого тихою молитвою подякували Богові за гарно проведений тиждень.

Повідомив Тарас Жеплінський

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Меденицький деканат

Інші публікації за темою