У Дрогобицькій семінарії відбулись дні духовної віднови

14 вересня 2015
Друк
www.dds.edu.ua
о. Андрій Зелінський
11-13 вересня у Дрогобицькій духовній семінарії відбулись традиційні реколекції з нагоди початку навчального року. Проводив духовні вправи для семінаристів о. Андрій Зелінський, єзуїт, військовий капелан УГКЦ, який вже вдруге протягом останнього року поділився з братами своїм досвідом у стінах семінарії.

Вже на самому початку о. Андрій запропонував використати призначений час на розмову з Богом: "Реколекції - це в першу чергу молитва, з допомогою якої маємо вирушити в подорож до глибини серця." За основу духовних вправ отець взяв уривок з книги пророка Ісаї, у якому розповідається про страждаючого Слугу Господнього. Завданням кожного семінариста було, з погляду на страждаючого праведника, проаналізувати своє прагнення бути священиком. За словами о. Андрія, "ми повинні відчитати в постаті Слуги Господнього місію, післаництво священика".

Кожна наука базувалась на коротенькому уривку з книги пророка Ісаї. З самого початку реколектант зосередив увагу на нашому покликанні до священства. "Ми вибрані, ми викликані, ми тут не просто так," - прокоментував о. Андрій наше перебування в семінарії, водночас вказуючи на основне призначення священика - бути поруч, любити, не руйнувати, а зціляти, бути вірним до кінця.

"В образі Слуги Господнього ми відчуваємо себе немічними перед волею Божою," - наголосив отець, тому ми не повинні шукати успішності, ефективності, значимості, ефектності у своєму служінні. "Господь діє у нашій слабкості". Кожен брат на протязі реколекцій мав змогу проаналізувати свої немочі, слабкості і побачити в них Божу присутність.

В образі Слуги Господнього ми також намагались відчитати образ люблячого Бога, який наші гріхи, болі бере на себе, а нам дарує прощення, здоров'я. "Бог входить в нашу розбитість, щоб зціливши, навчити нас любити,"- підсумував отець.

Завершились духовні вправи у неділю після обіду молебнем до Пресвятої Богородиці. Після закінчення молебню ректор семінарії о. Мирон Бендик подякував о. Андрію за чудові науки впродовж реколекцій, а семінаристи своє благодарення виразили гучним "Многаліттям".

Джерело: сайт ДДС

Теми: реколекції, семінарія

Інші публікації за темою