У християнському кафе «Витанія» відбулась Різдвяна Вечеря для потребуючих [фото]

12 січня 2016
Друк
Фото Карітасу СДЄ
[sigplus] Critical error: Image folder is expected to be a relative path w.r.t. the image base folder.Як і кілька років поспіль “Карітас” знову родинно прийняв на Святвечір тих, хто немає дому, родини та залишився самотнім напередодні Різдва.

Вже традиційно 6 січня в приміщенні християнського кафе «Витанія» відбулась Різдвяна Вечеря для потребуючих, безпритульних, убогих та самотніх, організаторами якої виступили ГО «Спільнота взаємодопомоги «Наша Хата», яка опікується безпритульними та БФ «Карітас СДЄ УГКЦ». На вечерю до Карітасу завітало близько 70 потребуючих, які мали змогу почастувати та посмакувати дванадцять пісних Різдвяних страв. Також аби розділити святкову трапезу з безпритульними та поблагословити цю вечерю завітав владика Григорій, який звернувся до присутніх із словами: “Ісус прийшов у світ, щоб стати ближче до людини. Дякую усім вам за те, що ви зійшлися тут у цю велику родину, у цю велику сім’ю, щоб разом прославити новонародженого Спасителя світу. Подякуйте Йому за  великий дар любові до всіх нас. Різдво Христове приносить якісь зміни у наше життя. І цих змін слід сильно забажати. Нехай кожен із нас попросить у Бога переміни для себе і думаю, що ця щира молитва буде вислуханою. Нехай це Різдво зігріє ваші серця, принесе нову надію на майбутнє.”

З вітальним словом виступили і представники громадської організації «Наша Хата» о. Ігор Швед та Василь Голод.

Окрім душевних та теплих побажань від духовенства та працівників, наша волонтерка Яна Гордельянова  виконала декілька різдвяних колядок на фортепіано, а усі присутні могли разом їх пригадати та поспівати. А на завершення свята мешканці спільноти «Наша Хата» підготували дуже зворушливий Вертеп, адже дехто з учасників ще буквально тиждень тому жив на вулиці, а сьогодні вони разом з іншими товаришами по спільноті допомагають іншим, які, як і вони колись, залишились самотніми у цей святковий вечір.

Щораз більше й більше добровольців та просто небайдужих людей долучаються перед Різдвом до цієї милосердної справи. Ми щиро дякуємо усім жертводавцям та волонтерам, які долучились до приготування свята для потребуючих нашого міста. Окрема подяка магазинам «Ромашка» та «Щедрий кошик», які щороку жертвують продукти на приготування вечері, та волонтерам які віддали свій час та прийшли в цей  день аби приготувати ці страви, накрити святковий стіл та розділити радість народження Ісуса з усіма присутніми.

Нехай буде прославлений Ісус через кожне добре діло зроблене у ці святкові дні! Христос Рождається!

Уляна Яжик

ФОТОРЕПОРТАЖ

Warning: No images in given directory. Please check the directory!

Debug: given directory - http://www.sde.org.ua/images/stories/events/2016/jan/kar/ 

Теми: карітас

Інші публікації за темою