У приміщенні Центру душпастирства молоді відбувся вечір-реквієм пам’яті Героїв Небесної Сотні [фото]

20 лютого 2016
Друк
Фото Марії Гарасимчук
17 лютого 2016 року в приміщенні Центру душпастирства молоді відбувся вечір-реквієм пам’яті Героїв Небесної Сотні, який організували та спільно провели Комісія у справах молоді та Дрогобицький державний педагогічний університет ім. Івана Франка.

Сам вечір-реквієм розпочався з поминального слова університетського капелана та голови Комісії у справах молоді о. Олега Кекоша, який, зокрема, сказав: «Мабуть, кожному із нас не віриться, що вже минулого два роки з тих кривавих подій, коли на Майдані людей, які вийшли відстояти своє право жити в українській Україні, розстрілювали снайпери. Не віриться, що в 21-му столітті можуть бути такі звірства, коли брат піднімає руку на брата!» Капелан наголосив на тому, що «не маємо права забувати Героїв, які віддали найдорожче, що мали – своє життя! А також у молитві завжди пам’ятати новітніх Героїв України”.

Самі ж організатори не стільки прагнули відтворити хронологію подій, скільки достукатися до серця кожної молодої людини, яка була в цей час на поминальному реквіємі. Адже крім університетської молоді в залі були присутні й учні шкіл.

Під час вечора звучала поезія Майдану, яку читали студенти філологічного факультету Дрогобицького державного університету ім. І. Франка Ірина Волощак та Катерина Лопушанська.

На відеопроекторі демонстувалися кадри з Майдану, загибель Ангелів Небесної Сотні та їх вшанування народом України.

Сльози наверталися на очі, коли звучали пісні про Небесну Сотню у виконанні автора і виконавиці, старшого викладача кафедри методики музичного виховання та диригування Інституту мистецтва ДДПУ ім. Івана Франка – Лілії Кобільник, яка кожну пісню пропускала крізь своє серце.

Студентка філологічного університету Андріана Максим’як, яку Господь обдарував ще й чудовим голосом, виконала пісні «Прошу у неба» та «Коли на волю проситься сльоза».

І на завершення вечора ведучі поіменно згадали Героїв Небесної Сотні, хвилиною мовчання вшанували їх пам’ять та змовили Господню молитву за душі Героїв, що з неба охороняють свою Батьківщину.

Марія Гарасимчук

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Комісія у справах молоді

Інші публікації за темою