Катедральний собор відвідали паломники з Новошич і Бистриці та дрогобицькі школярі [фото]

31 березня 2016
Друк
Фото Петра ОРИЩИЧА
У другу суботу Великого посту, 26 березня, до катедрального храму Пресвятої Трійці м. Дрогобича прибули паломники з сіл Новошичі і Бистриця Мокрянського деканату. Про це повідомляється на facebook-сторінці катедрального собору єпархії.

До присутніх з проповіддю звернувся о. Василь Полянко, адміністратор парафії даних сіл, наголосивши у ній на значенні Божого Милосердя. Божественну Літургію супроводжували два хори цих парафіяльних. Після завершення богослужіння вірні приступили до таїнства оливопомазання. Відтак відбулося освячення пам'ятних іконок про подію проходження крізь "ювілейні двері".

Додамо, що упродовж 23-25 березня паломництво до катедрального собору здійснили вчителі та учні ЗОШ №1 м. Дрогобичі. Підчас богослужіння діти та вчителі приступили до Святих Таїнств Сповіді і Причастя, вислухали проповідь про Боже милосердя, відмовили Символ віри в наміренні Святійшого Отця та пройшли через "двері милосердя". За словами о. Тараса Гарасимчука, пароха катедрального храму, загалом за останні тижні участь в паломництвах взяли понад 1000 школярів Дрогобича.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Фото Петра ОРИЩИЧА

Теми: Рік Божого милосердя, Катедральний собор

Інші публікації за темою