День духовної віднови у Сколівській центральній районній лікарні з місіонером Божого милосердя [фото]

20 квітня 2016
Друк
Учасники зустрічі
У вівторок, 19 квітня, у Сколівській центральній районній лікарні пройшов день духовної віднови. З цієї нагоди, капелан вищезгаданого медичного закладу о. Володимир Мисів запросив реколектанта – місіонера Божого милосердя та голову Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ – о. Тараса Рисея.

 

В 11. 00 розпочалась Божественна літургія. Лікарняна каплиця швидко заповнилася лікарями, медсестрами, санітарами та пацієнтами. Серед присутніх були і вагітні жінки. Всі присутні спішили приступити до таїнства Покаяння, яке протягом Служби Божої уділяв отець Тарас. Після Євангелії, місіонер Божого милосердя виголосив науку, у якій звернувся до всіх медичних працівників із закликом являти християнську любов до пацієнтів, щоденно уподібнюючись до небесного Отця. Їхнє служіння він порівняв із безнастанним стоянням під хрестом Ісуса Христа. «Нема нічого страшнішого, – зазначив отець Рисей, – аніж перебування людини на Голгофі власного життя, і при тім – відсутність поряд співчутливого серця. Самотність у стані хвороби та байдужість до особистого страждання розцінюється недужими набагато більшою трагедією, аніж сам стан їхнього здоров’я. Саме для того Головний Лікар – наш Господь – і покликав до буття людей у білих халатах. Не лише лікувати тіло, застосовуючи різноманітні фармакологічні засоби, а й прикладати до зболених сердець добре слово, увагу, свій час, служіння у любові, терпеливість, присутність цілковито тут і тепер».

Наприкінці Літургії, о. Володимир Мисів прочитав молитви на оздоровлення, а отець Тарас Рисей всіх присутніх помирував освяченою олійкою. Від початку і до кінця, у капеланській каплиці Сколівської ЦРЛ витала святкова атмосфера. Такою ж вона була і в серцях тих, котрі відклали свої буденні обов’язки на пізніше, і дозволили духовній віднові єства статись вповні.

За повідомленням учасників зустрічі

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Сколівський деканат, Рік Божого милосердя, Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я

Інші публікації за темою