Дебютний концерт капеланського гурту «Зорі-роси» та презентація пісенника «Пори року «Пантелейносиків»» [фото]

31 травня 2016
Друк
Фото Галини ЛУЦЕВИЧ
29 травня 2016 року Божого, у приміщенні капеланського центру «Ноїв Ковчег» лікарняного храму святого Пантелеймона м. Самбора, відбулася презентація пісенника з авторськими творами отця Тараса Рисея «Пори року «ПантелейНосиків»» та перший дебютний концерт християнського гурту «Зорі-Роси».

Як зазначено у передмові до видання, пісенник «Пори року «ПантелейНосиків» є підсумком 9-ти літньої місіонерської праці капелана Самбірської ЦРЛ о.Тараса Рисея із молоддю лікарняного храму св. вмч. Пантелеймона м. Самбора (від 2007 р.Б. і по сей день). До збірничка,здебільшого, увійшли його твори, написані саме для юних осіб, заради яких, як любить висловлюватись духівник, «варто не лише жити і безнастанно жертовно трудитись, а і щоденно вмирати, аби щасливими були вони – цвіт та плід нашої нації». Музику до більшості пісень о. Тарас створював сам. В збірнику можна зустріти також твори його дружини – Ольги Рисей та батька – о. Степана Рисея.

Після презентації книжечки, під час якої о. Тарас детально розповів як народжувалися ті чи інші твори, відбувся перший виступ гурту «Зорі-Роси». Перед його початком священик представив кожного учасника нового молодіжного християнського колективу. До його складу увійшли: о. Тарас Рисей, Ірина Славич, Михайло Карпінець, Дмитро Білий, Марта Біла, Сніжана Креховецька. На завершення концерту гурт виконав нову пісню, яка народилася тиждень тому, і дасть Бог стане першою у наступному збірнику пісень о.Тараса – «Сспогад про Едем». Захід відбувся у вщерть заповненому залі капеланського центру «Ноїв Ковчег».

Степан Павлішак

Хочу сказати велике СПАСИБІ всім, хто завітали 29 травня до капеланського центру "Ноїв Ковчег", щоб побути на першому концерті християнського новоствореного гурту "Зорі-Роси": і тим, які зуміли розділити радість учасників, і тим, які поставились до всього дійства скептично, подарувавши замість букету квітів - тираду критики... Першим - за любов, повагу і вміння окрилювати, а другим - за стимул до самооцінки та щораз більшого вдосконалення! Скажу чесно, для усіх нас цей виступбув дуже важливим. Ми готувалися до нього кілька років... Мріяли, молились, радились, збирались в одну сім'ю... Тепер "Зорям-Росам" залишається БУТИ і СВІТИТИ... Чекаємо від Вас запрошень, ми готові виступити ще і ще - там, де нас потребуватимуть...
З повагою та у молитві, о. Тарас Рисей!

Світлини Галина Луцевич

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Самбірський деканат

Інші публікації за темою