У Катедральному соборі відбулись соборні Літургії в наміреннях вірних Самбірсько-Дрогобицької єпархії [фото]

23 червня 2016
Друк
Фото прес-служби СДЄ
У 21 і 22 червня у Катедральному соборі Пресвятої Трійці владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив заупокійну і заздоровну Божественні Літургії в наміреннях вірян з усіх парафій Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Архиєрею у ці дні соборно співслужили священики єпархіальної курії, священики деканатів Дрогобицького району. Під час Літургії духовенство просило благословення у Господа для вірян єпархії та дякувало Богові за отримані дари.

Під час заупокійної Літургії, 21 червня, владика Ярослав наголосив, що згідно з давнім звичаєм після храмового празника вірні збираються разом, щоб через літургійну молитву поділитись духовною радістю зі своїми померлими родичами.

Великим ділом милосердя щодо померлих християн є поминання під час безкровної жертви Святої Літургії, яка пригадує нам подію Христової Пасхи. Так як в Старому Завіті юдеї намащували одвірки кров’ю агнця, щоб ангел смерті минув їхні оселі, так християни омиті Кров'ю Христовою минають вічну погубу і сподобляються життя із Богом.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою