У селі Рихтичі, де розташований реабілітаційний центр «Назарет», відсвяткували храмовий празник [фото]

01 липня 2016
Друк
Фото прес-служби Карітасу
Рівно рік пройшов із того часу як владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько – Дрогобицької єпархії, урочисто освятив Храм священномученика Омеляна Ковча, що знаходиться у селі Рихтичі. 26 червня  там був Храмовий празник, а також Молитва за оздоровлення від алкоголізму та наркоманії. Божественну Літургію очолив о.Ігор Козанкевич, директор БФ «Карітас СДЄ УГКЦ», а співслужителями були отці, які є у комісії «За Тверезість». На Службі Божій були присутні родичі молодих людей, які проходять реабілітацію у ВРЦ «Назарет», жителі спільноти «Наша Хата» із іноземними волонтерами, працівники БФ «Карітас», миряни та жителі навколишніх сіл. Охочі мали можливість приступити до Тайни Сповіді, яка відбувась на подвір’ї церкви.

«Рівно рік тому з Божої Ласки був посвячений цей Храм, ця спопоруда є символом того як Господь любить кожного з нас. Саме Господь Бог допоміг нам у спорудженні цієї церкви. Дорогі, ціль священиків не є будувати храми, а ціллю є те, щоб будувати Церкву, а Церква – це є ми з вами. Ми маємо потрійну місію: проголошувати слово Боже, освячуватись у Святих Тайнах, служити один одному. Дивлячись сьогодні на Омеляна Ковча (праведника України та покровитель священиків УГКЦ), який на перше місце поставив людину, її спасіння берімо приклад з цієї боготхненної особи, яка до кінця своїх днів служила людям у концтаборі і відчувала себе на своєму місці.» - отець Ігор Козанкевич до мирян.

Літургія закінчилася Молитвою за оздоровлення, освяченням води та Тайною Єлеопомазання. Гостей пригостили святковим обідом, після чого спілкувались у групах про узалежнення людини.

«У храмі знаходиться Золота Книга Тверезості. Де охочі можуть пожертвувати свою тверезість за когось. Це є добровільною жертвою за ваших рідних чи знайомих. Також в останню п’ятницю місяця тут, у храмі, відбувається Молитва за оздоровлення від алкоголізму та наркоманії на яку ласкаво запрошуємо» - о.Олег Губик, голова комісії «За Тверезість».

Нехай від цього Храму починається шлях навернення людини за допомогою молитви та підтримки. Нехай постійно свідчать люди, яким тут допомогли.

Уляна ЯЖИК

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: карітас

Інші публікації за темою