Воїни АТО та їх родини взяли участь в паломництві до відпустового місця в Биличах [фото]

13 липня 2016
Друк
Фото з facebook.com/nestervolodymyr
9 липня у відпустовому місці с. Биличі на Старосамбірщині відбулася друга єпархіальна проща для учасників військових дій, їхніх родин, капеланів, волонтерів. Архиєрейську Божественну Літургію очолив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Єпископу співслужили військові капелани і священики єпархії.

У контексті свята Співстраждання Пресвятої Богородиці, яка першою показала ціну терпіння, єпископ наголосив, що і наші людські страждання та сльози мають величезну вартість перед Богом. «Ті смерті, ті рани є скарбом нашого народу", - сказав проповідник.

Владика наголосив на тому, що передусім усі ми потребуємо зцілення тих наших глибоких ран. «Нехай Бог зцілить нас усіх, нехай витре із нашої пам'яті, з нашої душі і серця усяку скверну, усяку ненависть", - наголосив владика Григорій.

Після Богослужіння єпископ подякував усім організаторам та співорганізаторам прощі. Слова вдячності пролунали також на адресу присутніх священиків, волонтерів, військових капеланів, які, за словами владики, були з нашими хлопцями у найскрутніших моментах їхнього життя.

Біля хреста, встановленого в пам’ять Небесної Сотні та Героїв, які віддали своє життя за незалежність України, відбулась панахида за воїнів та волонтерів, котрі загинули на війні. Після панахиди до паломників звернувся о. Володимир Нестер, духовний опікун Чудотворного місця та співорганізатор прощі, запросивши всіх до спільної трапези. Паломників частували смачним козацьким кулішем та іншими стравами. Після обіду сім’ї загиблих героїв зустрілися зі священиками та в родинній атмосфері поділилися один з одним своїми радощами та клопотами, давши обіцянку в майбутньому сприяти в організації молитовних прощ для воїнів у цьому відпустовому місці. 

Джерело: facebook-сторінка парафії в Биличах

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), Добромильський деканат

Інші публікації за темою