Старосамбірчани здійснили велопрощу до Билич

13 липня 2016
Друк
Фото Марії ОРИНЧАК
Останнім часом серед молоді все більшої популярності набирає  велоспорт. Це і корисно для здоров’я, і можливість  подорожувати та незабутньо провести час. А «Українська молодь - Христові» міста Старого Самбора  вміє  свої велоподорожі  проводити із Богом. Нещодавно  юнаки і дівчата нашого міста мали нагоду долати велосипедом близько 70 кілометрів.

Чесно кажучи, місце призначення та відстань, яку долали, для багатьох залишалася таємницею до останнього дня. Напередодні такої незвичної прощі молодь молилась на Літургії у капличці Івана Хрестителя у нашому місті,  де отримала  благословення на поїздку та разом зі своїми велосипедами була освячена отцем Михайлом Николином, який і відкрив нам таємницю, що вирушаємо до чудотворного місця у  Биличах. Маршрут складав близько 34 кілометрів, пролягав  через Стару Сіль, Засадки, а далі лісовими та польовими дорогами аж до місця призначення. Хоч день був сонячний, та легенький вітерець, що його посилав, Бог робив мандрівку не такою і важкою. Та все ж , долаючи останні кілометри, відчули втому. Але, помолившись у святому місці, випивши Билицької водиці одразу відновили сили, зарядились енергією, адже попереду нас  чекала незабутня ніч.

Піснею цього вечора стала «Ми є родина у Христі».  З собою привезли гітару,   яка особливо лунала біля ватри, розпаленої серед  теплої літньої ночі.   Наступний день розпочали зі Служби Божої, попросили у Матері Божої щасливої дороги та знову велосипедами вирушили додому тим же маршрутом, що і туди.  Прибули до рідного міста втомлені, але щасливі, адже такі подорожі популяризують здоровий спосіб життя, зміцнюють наше тіло, загартовують дух, і все це з Божим благословенням!

Марія ОРИНЧАК

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою