У Катедральному храмі молились за дітей-сиріт

14 листопада 2016
Друк
Фото прес-служби СДЄ
13 листопада, у Всеукраїнський День молитви за дітей-сиріт, в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію. Під час богослужіння єпископ разом з вірними молився за дітей-сиріт, які з дитячих літ є позбавленні тепла батьківської любові.

Під час проповіді владика Ярослав пояснив вірним значення Притчі про сіяча, яка читалась цього дня. Слово Боже, яке у притчі виступає в образі зерна, сповнене великої сили. Святе Письмо розповідає нам, що Бог своїм Словом сотворив світ (див. Пс. 32, 6) і Своїм Словом продовжує підтримувати його (див. Євр. 1, 3). А в кінці часів Господь судитиме світ Своїм Словом (див. Йо. 12, 48).

Слово Боже міститься у Біблії, яка хоч і написана людськими словами, але є натхнена Богом. «Все Писання – натхненне Богом і корисне, щоб навчати, докоряти, направляти, виховувати у справедливості, щоб Божий чоловік був досконалий, до всякого доброго діла готовий» (пор. 2 Тим 3, 16-17), - пригадав вірним слова св. Павло владика Ярослав.

"У цій притчі Ісус - Слово Боже - порівнює Себе до зерна, яке сіється в ріллю наших сердець", - наголосив проповідник. Людське серце може бути подібним до дороги, кам’янистого ґрунту, поля з терниною. Щоб стати родючим ґрунтом, потрібно подолати спокуси цих трьох невідповідних станів.

Зерно Божого Слова не буде потоптане в нашому серці, якщо наша віра не буде поверховою. Бути учнем Ісуса означає дозволити Його слову вкорінюватись в нашому серці, щоб відтак могти встояти в час випробувань та спокус. Так ми пройдемо небезпеку "кам'яного ґрунту". Усунути паразитуючу тернину значить не дозволити "клопотам, багатствам і життєвим розкошам" панувати над нами. У такий спосіб ми готуємо добрий ґрунт для Божого Слова.

Відтак владика Ярослав звернув увагу вірних на те, які ознаки вказують на добру землю серця. Нею є ті, що чують Слово Боже, зберігають його щирим і добрим серцем та дають плід у терпінні. Таких Господь називає щасливими людьми.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою