У Добромилі відсвяткували 10-ліття освячення храму [фото]

12 грудня 2016
Друк
Учасники святкувань
11 грудня в Добромилі відбулись святкування з нагоди 10-ліття освячення храму св. Андрія Первозванного. Напередодні на парафії відбулись реколекції, які провів о. Михайло Білецький. У день святкування Божественну Літургію відслужили владика Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії, і владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Їм співслужили: о. Павло Коляса (декан добромильський), о. Віктор Коцеміра (декан сколівський), священики добромильського, бориславського, мокрянського та підбузького деканатів.

Під час проповіді владика Григорій пояснив присутнім Притчу про милосердного самарянина, яка читалась цієї неділі. Милосердний самарянин – це Господь Ісус, Який зійшов з небес, щоб спасти поранену гріхом людину. Старозавітній закон, який у притчі символізують постаті священика й левита, не міг звільнити людину від гріха. Після Свого вознесіння Христос доручив нас Церкві, яка, як мати, турботливо опікується кожною людиною.

Проповідник також звернув увагу слухачів на слова, які Ісус, розповівши притчу, промовив до юнака: "Іди і ти роби так само" (Лк. 10, 37). Ці слова звернені до кожного віруючого, який на взір Господа повинен бути милосердним і співчутливим до своїх ближніх.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Володимир (Груца), Григорій (Комар), Добромильський деканат

Інші публікації за темою