Владика Ярослав уділив священичі свячення [фото]

16 січня 2017
Друк
Фото прес-служби СДЄ
15 січня, в неділю перед Богоявленням, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич. Під час богослужіння єпископ уділив священичі свячення диякону Володимиру Івасівці.

Під час проповіді владика Ярослав наголосив вірним, що в часі різдвяних свят Церква багаторазово стверджує: Різдво не повинно залишитися подією історичного минулого, але має ставатися постійно в нашому житті. Розповідь про проповідь св. Йоан Предтеча в юдейській пустелі вказує на те, як Христос народжується в людській душі.

Господь звертається до нас, як і колись промовляв до людських сердець через слово св. Йоана, серед "пустелі" - символу сучасного гамірного світу, в якому людина часто є дезорієнтована, не знає для чого вона живе і куди їй далі рухатись. "У цій пустині ми повинні приготувати дорогу Господеві", - наголосив проповідник. 

Ісусу Христос народився, де бракувало найнеобхіднішого, серед темряви в стаєнці. "Але якраз на цьому місці небо доторкнулося землі і перемінило її", - зауважив владика Ярослав. Подібно Бог приходить в пустелю нашої душі, щоб зробити її квітучим садом. 

Серед проблем і клопотів життя не варто розчаровуватись, кидатись у вир світської суєти чи сумнівних потіх. "Нам треба приготувати дорогу Господеві, відкрити Йому наше серце і сказати з глибини душі: Прийди, Господи Ісусе, прийди і освяти мене, і переміни моє життя!", - сказав у підсумку владика Ярослав.

Після завершення Літургії владика Ярослав привітав новопоставленого ієрея Володимира і подякував його батькам, духовним наставникам, які товаришували йому на дорозі до священства.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою