У свято Богоявленння в Катедральному соборі відбулись архиєрейські богослужіння [фото]

19 січня 2017
Друк
Фото прес-служби СДЄ
19 січня, на празник Богоявлення Господнього, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, очолив святкові богослужіння у катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Празнична відправа розпочалась перед північчю великим повечір'ям. Відтак владика відслужив святкову Літургію.

Під час проповіді, пояснюючи вірним зміст події Богоявлення, владика Ярослав сказав: "Христос приходить до Івана Предтечі з проханням про хрещення не заради власних інтересів, Його ведуть до Йордану потреби інших, потреби кожного з нас та усього людства загалом".

Своїм хрещенням Ісус хотів показати, що причиною всіх людських бід є гріх. "У Йорданських водах Христос бере на себе важкий тягар – гріх усього людства, колишнього й майбутнього, бере, щоб перемогти гріх і дати свободу кожній християнській душі", - наголосив проповідник.

Кожен християнин переживає подію занурення у води Йордану під час тайни хрещення. "У Хрещенні ми власними устами чи устами хресних батьків зреклись диявола і пообіцяли служити Богові, йти за Христом і пронести обмите йорданською водою чисте сумління впродовж усього життя", - сказав єпископ.

Якщо ми втратили через гріх хрещальну благодать, то відновити її можемо у тайні покаяння. "Кожне Таїнство Покаяння може стати для нас новим Хрещенням: водою наших сліз чи силою наших переживань та розкаяння перед Господом, воно знімає з

нас гріховний тягар, який ми набули протягом життя", - додав владика Ярослав. Ми очищуємось з наших провин, щоб відновити присутність Христа в нашому серці.

Після завершення богослужіння єпископ побажав вірним, щоб йорданські події спонукали їх роздумувати над власним таїнством хрещення.

Цього ж дня Божественну Літургію в Катедральному соборі відслужив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Відтак архиєрей у співслужінні священиків м. Дрогобич здійснив чин великого водосвяття на міській площі.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Водосвяття на міській площі

Фото прес-служби Дрогобицької міської ради

Теми: Григорій (Комар), Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою