На Самбірщині біля церкви під час духовно-екологічних реколекцій закладено сад [фото]

20 березня 2017
Друк
Під час екологічної акції у с. Вільшаник Самбірського району
Починаючи із Хресної дороги в п’ятницю, 17 березня, і завершуючи неділею, 19 березня, референт з питань екології Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ о.Дмитро Сенейко у церкві Святої Преподобної Параскевії с. Вільшаник тутешньої об’єднаної територіальної громади Самбірського району Львівської області завершив кількаденні духовно-екологічні реколекції.

Протягом цих трьох днів для велелюдної церковної громади організаторською та молитовною співпрацею настоятеля парафії протоієрея Олега Здреника та екореферента ієрея Дмитра Сенейка були запропоновані численні заходи: 5 екологічних катехиз, вечірні екологічні молитви до Бога Творця із чином вмивання рук, та Хресна дорога селом із розважаннями на екологічну тематику.

У рамках духовно-екологічних реколекцій освященики провели практичну акцію. Під час неї суботу, 18 березня, на площі біля сільської святині висаджено сорок молодих фруктових дерев.

Перед початком садіння, яке розпочалося після ранкової Соборової Літургії, священики відслужили молитву. До практичної акції була залучена сільська молодь. Діти вкладали молоді деревця у викопані ямки, а їм залюбки допомагали дорослі – їхні батьки та члени церковного братства.

Молодий сад освятили, щоб, як сказав о. Дмитро Сенейко, ріс, рясно плодоносив на радість теперішньому та наступним поколінням жителів Вільшаника, а люди бачили результати своє праці на землі. Адже відтепер поруч сільської церкви ростимуть яблуні, вишні, черешні, сливи, груші, горіхи.

У свою чергу настоятель церкви о. Олег Здреник наголосив, що кожна дитина повинна запам’ятати посаджене нею дерево та доглядати його. І воно обов’язково віддячить за таку турботу. Як і сам Господь своєю благодаттю.

Нагадаємо, що перед тим референт єпархії о. Дмитро Сенейко з духовно-екологічними реколекціями побував у с. Корналовичі Дублянського деканату Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, а нещодавно у ЗСШ №10 м. Самбір у різних класах провів серію відкритих уроків на екологічну тему.

Подібні заходи з його участю відбулися і на Старосамбірщині.

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Самбірський деканат

Інші публікації за темою