Владика Ярослав у Світлий Вівторок: Навернення Ісусом Луки і Клеопи показує, що духовне воскресіння потребує трьох середників: молитви, Слова Божого і Пресвятої Євхаристії

19 квітня 2017
Друк
Фото прес-служби СДЄ
18 квітня, у Світлий вівторок, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що подорож апостолів Луки й Клеопи до Емаусу засвідчує: коли людина, недостатньо зміцнена Божою ласкою, надією на Бога, вона легко відходить від Бога, швидко опановує її зневіра та знеохота. "Однак навернення Ісусом Луки і Клеопи показує, що духовне воскресіння потребує трьох середників: молитви, Слова Божого і Пресвятої Євхаристії", - наголосив проповідник.

Духовне воскресіння передбачає звільнення з неволі гріха і з’єднання з Богом. Молитва, Слово Боже і Пресвята Євхаристія допомагають нам пізнати свій духовний стан. "Воскреснути – це побачити присутність Бога у житті, відновити з Ним і ближнім зв’язок любові", - додав єпископ.

Пізнання Бога стає на перешкоді злу і наближує нас до Бога та Церкви - духовного Єрусалиму. "Історія навернення Луки і Клеопи показує нам, що де б людина не шукала щастя і спокою у світі, вона може знайти його тільки в Бозі", - сказав у підсумку владика Ярослав.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою