Молодіжна акція у Самбірській Центральній районній лікарні «Писанки для хворих» [фото]

21 квітня 2017
Друк
Фото Комісії у справах душпастирства охорони здоров'я
На сам Великдень, 16 квітня, уже традиційно, по святковому обіді, віряни лікарняного храму святого великомученика Пантелеймона м. Самбора, зібралися до своєї церковці, щоб взяти участь в унікальному богослужінні – пасхальній Вечірні. Відразу, після її закінчення, місцевий капелан та духівник організації «Українська молодь – Христові», о. Тарас Рисей, розпочав духовні науки, відкриваючи зміст Торжества над торжествами і Празника над празниками – Пасхи Христової… Разом з тим, він, у супроводі двох десятків молодих осіб, подарували присутнім чудове виконання великодніх пісень, під звуки плакучої (але в цей день, воістину, співаючої) гітари.

Після чудового концерту, юні особи зі своїм духівником, подалися до лікарні, де їх у кожному відділенні чекали страждаючі люди. Їм ніяк не вийшло цього року потрапити на Великдень додому. Однак, свято прийшло до них само. Спеціально для хворих осіб, члени організації «УМХ» м. Самбора, ще суботнього вечора намалювали прекрасні писанки (на варених яйцях), які вранці були освячені у храмі святого Пантелеймона. Саме їх наймолодші учасники акції і вручали недужим, даруючи надовго усмішку та почуття вдячності Богові й людям. Отець Тарас, у свою чергу, до кожного зокрема звертався із підбадьорюючим словом, вручаючи іконку Христового Воскресіння. Тут, у стінах місця болів та скорботи, знову весело звучали пасхальні пісні. Молоді волонтери вітали хворих чудовими віршованими побажаннями. Пасхальні подарунки також отримали і медичні працівники, яким ніяк не вийшло на Великдень побути зі своїми рідними.

Реакція самих недужих була дуже різною: одні усміхалися, інші плакали (чи то від радості-вдячності, чи то від переповнення жалю), хтось пробував давати гроші, вважаючи, що це якась весняна коляда… Тим не менше, у повітрі витала радість, адже у день Пасхи Христової, «звір і птичка веселиться», все творіння сповнюється особливим відчуттям блаженства, яке лише міг подарувати Той, Хто смерть своєю смертю подолав! Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Комісія у справах душпастирства охорони здоров'я

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я, Самбірський деканат

Інші публікації за темою