Владика Ярослав у Томину неділю: Діткнення ран означало особисте досвідчення того, що Божа сила є більшою від найбільшого зла [фото]

25 квітня 2017
Друк
Фото прес-служби СДЄ
23 квітня, у Провідну неділю, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в храмі св. Миколая м. Трускавець. 

Під час проповіді єпископ розповів вірним, що Євангеліє наповнене подіями про те, як Ісус приносить надію в різні людські життя. Після смерті Христа учні, боячись юдеїв, перебували потайки в Єрусалимі. Те, що Господь і Вчитель заповідав їм перед Пасхою, тепер наповнювало їхні серця непевністю і тривогою. "Нові повідомлення: «Гріб пустий», «Вони Його викрали», «Я бачив Господа», - які щоразу доходили до них, додавали ще більшого замішання в їхніх умах", - зазначив проповідник.

Через сім днів після воскресіння першого дня тижня Ісус став по середині і сказав: «Мир вам» (пор. Ів. 20:19). "Страх і відчай розтанули в світлі Його присутності, а в їхньому житті засвітило світло, яке щораз сильніше почало проникати до їх сердець", - наголосив владика Ярослав.

Рани Воскреслого Ісуса розбудили також віру в серці апостола Томи. "Діткнення ран означало особисте досвідчення того, що Божа сила є більшою від найбільшого зла", - наголосив проповідник. У ранах Господніх знаходять оздоровлення наші людські рани. Вони мають стати упривілейованим місцем зустрічі з Воскреслим.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Трускавецький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою