На Пресвітерській раді розглянули актуальний стан катехизації і біблійного апостоляту в Самбірсько-Дрогобицькій єпархії [фото]

06 травня 2017
Друк
Фото прес-служби СДЄ
4 травня у м. Дрогобичі, в приміщенні Єпархіального управління Самбірсько-Дрогобицької єпархії, відбулось засідання Пресвітерської ради. Засідання ради розпочав владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, який привітав пресвітерів та пригадав присутнім питання, які мали розглядатись на цьому засіданні ради.

Під час засідання доповідь на тему "Катехизація в контексті Стратегії "Жива парафія" виклики і перспективи в Самбірсько-Дрогобицькій єпархії" представив о. Микола Витівський, Голова Єпархіальної комісії у справах катехизації. Думками про "Біблійний апостолят" поділився о. Ігор Цмоканич, який є відповідальний за це служіння в єпархії.

Опісля на розгляд Пресвітерської ради було подано канонічно-адміністративні питання.

Зазначимо, що Пресвітерська рада, згідно з кан. 264 ККСЦ, є дорадчим органом єпархіального єпископа в тих справах, які стосуються потреб пастирської діяльності і добра єпархії. До її складу належать священики, делеговані духовенством кожного деканату єпархії, а також пресвітери, які належать до ради згідно із займаного уряду. Певну кількість членів Пресвітерської ради з-посеред єпархіального духовенства обирає єпархіальний єпископ. Термін повноважень даної Пресвітерської ради складає 5 років.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Пресвітерська рада

Інші публікації за темою