Владика Ярослав: Поруч з нами завжди є люди, які потребують допомоги і підтримки - забуті, одинокі, хворі й немічні

08 травня 2017
Друк
Фото прес-служби СДЄ
7 травня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що євангельське читання Неділі про розслабленого розповідає про трагедію хворої людини. "Розслаблений чоловік за тридцять вісім років свого життя не зустрів нікого, хто забажав би розділити його страждання, взяти на себе хоч би частину його безпомічності", - сказав проповідник. Зустріч з Ісусом цілковито змінила його життя. У Ньому він знайшов того, за ким все своє життя шукав.

Складні ситуації, коли вже вичерпані людські можливості й засоби, небезпечні розчаруванням і втратою надії. "У такі моменти Христос першим приходить нам на допомогу, і в цей момент ми починаємо розуміти, що це Той, кого завжди шукала наша душа", - наголосив єпископ. Владика Ярослав пригадав вірним, що поруч з нами завжди є люди, які потребують допомоги і підтримки - забуті, одинокі, хворі й немічні, що бажають відчути нашу небайдужість і свою потрібність для когось на цьому світі.

Зціливши хворого, Господь звелів йому устати, взяти свою постіль і йти. У цих трьох наказах бачимо символічний зміст: "встати" – вказує на початок життя там, де панував застій, "взяти постіль" - це взяти свій хрест, опанувати різні поневолення, а "йти" - це бути готовим свідчити Бога іншим. "Зустріч з Ісусом робить нас новими людьми, тому бажаю, щоб сьогоднішнє наше богоспілкування стало для всіх днем свободи і справжнього християнського братерства, днем глибокого духовного пережиття і зустрічі у Господі", - побажав вірним владика Ярослав.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою