Священики Тухольківського деканату долучились до спільної молитви на вшанування пам’яті січових стрільців на горі Маківка [фото]

10 травня 2017
Друк
Маківка - це одна із невисоких вершин Карпатських гір, що була свідком і тереном боротьби двох армій - Українських Січових Стрільців та Російської армії. Гора Маківка знаходиться на Сколівщині, 5 км від села Тухля, яке відоме із Франкової повісті Захар Беркут.

Урочистим сходженням на гору Маківка відзначено 102-у річницю перемоги січових стрільців над російськими військами в часи Першої світової війни. Учасниками сходження були греко – католицькі священнослужителі із громадою мирян, а також священики інших конфесій,  керівники району та області, представники громадських організацій, ветерани національно-визвольних змагань, бійці Української армії та добровольчих батальйонів, жителі навколишніх сіл. Опісля Божественної Літургії, яку відслужили греко-католицькі священики, відбулася спільна панахида і громадське віче, а також театралізоване військово-історичне дійство «Бій за гору Маківка».

«Так само, як і 102 роки тому, коли кращі з кращих взяли в руки зброю і пішли в перше українське військове формування ХХ століття, так само і сьогодні ті, кому не байдужа доля нашої держави, ті, які пройшли бойове хрещення на Майдані, взяли в руки зброю і пішли захищати Україну від окупанта, російського агресора. Сьогодні, тут, де встановлювалась перемога Української армії, ми повинні одні одним сказати, що наша з вами перемога не за горами, але вона залежить лише від нас», - зазначив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

За повідомленням парафіян

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Тухольківський деканат

Інші публікації за темою