Відбулась проща вчителів й учнів до Билич [фото]

23 травня 2017
Друк
Фото прес-служби СДЄ
20 травня ми стали свідками величавої духовної події- ювілейної п’ятої Єпархіальної Прощі учнівської молоді Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ до чудотворного джерела у с. Биличі Старосамбірського району.

Багато прочан з різних куточків Єпархії прибули цього дня до Билич. Від Старосамбірщини участь у прощі взяли представники 25 шкіл району у кількості 350 осіб, з яких 310 - учні.

Розпочалася проща Молебнем до Билицької Богородиці біля каплички неподалік від чудотворного джерела. Після цього колона людей у вишиванках вирушила до мальовничого місця у лісі, де у церкві була відправлена Свята Літургія. Щира і піднесена молитва пройняла всіх присутніх.

Очолив Службу Божу Владика Григорій Комар, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької Єпархії, якого гостинно урочистими привітаннями і запашним короваєм зустріли учні Лютовиської ЗСШ І-ІІІ ст.. із нашого району.

Виголошуючи проповідь, Владика , зокрема, сказав про те, що кожен із присутніх з волі і ласки Божої, прибувши в цей день до Билич, не тільки має нагоду спільно помолитися перед образом Пресвятої Богородиці, покровительки нашого краю, а й може напитися із «вічного джерела води живої».

Багато вірних у цей день приступило до святої Сповіді і до Святого Причастя.

Завершальним акордом святкувань став концерт за участю дітей та молоді. Особливо вразив присутніх виступ самбірського гурту «Барви» та духового оркестру Хирівської школи-інтернату під керівництвом М.М.Щура.

Школярі та вчителі Старосамбірщини щиро вдячні всім, хто прилучився до організації паломництва. Особливу подяку складаємо Л.С. Войтко, Голові Єпархіальної комісії освіти і виховання, яка подбала про те, щоб ювілейна проща пройшла на високому рівні.

З нетерпінням чекаємо на нові духовні зустрічі.

Наталія Брунарська ,
вчитель основ християнської етики
Скелівського НВК Старосамбірського району

ФОТОРЕПОРТАЖ

Фото прес-служби СДЄ

Фото Комісії освіти й виховання

Теми: Григорій (Комар), Добромильський деканат

Інші публікації за темою