Відкриття Книги тверезості у храмі Архистратига Михаїла у гірськолижному комплексі «Плай» [фото]

30 травня 2017
Друк
Фото Уляни ЯЖИК
27 травня у Храмі Архистратига Михаїла запровадили Книгу Тверезості. Отець Володимир Олексяк, настоятель храму, разом із громадою священнослужителів, мирян, та гостей зустрічали владику Григорія (Комара) Єпископа – помічника Самбірсько – Дрогобицької єпархії, діти із трепетом та повагою привітали шановного гостя, а від так усіх запросили до храму, де і відслужили Божественну Літургію.

Усі бажаючі мали нагоду приступи до святої Тайни Покаяння, бо на Літургію з’їхалось понад 10 священиків із деканату. А також у церкві була незвичайна реліквія - Частичка Хреста Господнього, біля якої вірні могли помолитись і випросити ласк. Під час проповіді у маленькому храмі, на високих горах була надзвичайна тиша, бо кожен хотів прислухатись до слів владики, які стосуються кожного, бо тема не є простою, а саме – «узалежнення» : «Бог дає нам силу, щоб ми змогли боротись із нашими залежностями. Господь є з нами, він продовжує діяти, каже, що ми будемо творити великі діла. Сьогодні Ісус діє даруючи людині зцілення від різноманітних залежностей. Ми нині є тут для того, щоб започаткувати Книгу Життя, Книгу жертви, Книгу тверезості, щоб це було своєрідним способом давати тим людям, які є залежні можливість звільнитися, стати, свобідними, дати і їм можливість побачити діла Божі про які ми чуємо у Євангелії. А що для цього потрібно, щоб ці люди могли стати здоровими? Не тільки залежні, але й ми з вами. Нам треба ВІРИ і ДІЇ Святого Духа, бо воно одно з другим є пов’язане, бо віра це така дія, коли вона каже: «Господи ти є той, хто є Господарем мого життя, я Тобі доручаю його». Віра - визнати існування Бога - зазначив єпископ-помічник.

Нагадаємо, що наша церква започаткувала ряд різноманітних ініціатив для того, щоб поширювати тверезість серед народу, тих ініціатив є безліч для координації цієї діяльності церква створила на патріаршому також на єпархіальних рівнях комісію «За тверезість», у кожному деканаті є призначено відповідального священика, який має займатися всіма справами, які допоможуть зцілити наших людей від недуги пияцтва. Однією із тих ініціатив є якраз запровадження Книги Жертви. В неї може вписатись людина, яка сама і визначить термін, скільки часу ця жертва буде тривати. У Самбірсько – Дрогобицькій єпархії є створений реабілітаційний центр «Назарет», де люди лікуються від всіх форм залежностей. Заохочуємо тих людей , які потребують видужання, можливо, родичів звертатись у цей центр, де вам нададуть повну інформацію та консультацію з приводу реабілітації (с. Добрівляни, ЗЦР «Назарет», директор о. Ігор Козанкевич).

Парафіяни мали нагоду послухати «живе свідчення» молодих хлопців, які проходять реабілітацію у «Назареті».«Мені 35 років, я вже не бачив перспективи жити далі, довгий час вживав алкоголь, але розумів, що виходу далі нема. Люди підказали мені поїхати у «Назарет» . Тільки тоді, коли я визнав, що залежний, Бог почав діяти в моєму житті. Він промовляє до мене через людей ,через консультантів, через отців- духівників, які з нами працюють і за це я вдячний Богові. Коли б пів року тому мені б сказали, що я буду стояти перед такою великою кількість людей і свідчитиму про своє зцілення, то я б розсміявся і не повірив. Все ж я є зараз тут перед вами і хочу сказати, що прийміть себе такими, яким ви є – Бог вас дуже любить ,я це досвідчив на власному досвіді!» - Роман, реабілітант.
Наприкінці о. Володимир подякував вдадиці, отцям, власнику гірськолижного курорту "Плай" Ватаговичу Михайлові Івановичу, працівникам комплексу, гостям за приїзд та духовну підтримку.

Уляна Яжик, прес-служба БФ"Карітас СДЄ"

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), назарет, карітас, Тухольківський деканат

Інші публікації за темою