Владика Ярослав у Биличах: Свята Церква урочисто святкує пам’ять усіх святих, щоб надихнути нас уподібнюватися до них [фото]

13 червня 2017
Друк
Фото прес-служби СДЄ
10-11 червня у відпустовому місці с. Биличі на Старосамбірщині відбулась загальноєпархільна проща.

10 червня кількасот юних паломників прибули пішки до Билич з довколишніх міст і сіл. Увечері цього дня прочани помолились Акафіст до Пресвятої Богородиці, а опівночі із запаленими свічками вирушили до фігури Матері Божої на молитовні чування. Відтак на співочому полі відбулась духовно-мистецька програма.

11 червня, в неділю Всіх Святих, Архиєрейську Літургію відслужив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні владики Григорія, єпископа-помічника Самбірсько-Дрогобицької єпархії, та численного духовенства.

Під час проповіді владика Ярослав наголосив, що, вшановуючи всіх святих, Церква пригадує нам про наше покликання до святості. "Свята Церква урочисто святкує пам’ять усіх святих, щоб надихнути нас уподібнюватися до них, наслідувати їхній спосіб життя, засвоювати їхню твердість у виконанні Божих заповідей, їхню ревність в очищенні себе від усякої скверни плоті й духа", - наголосив проповідник. Святість, яку спроможна осягнути людина, є даром Святого Духа, Якого зіслав Христос Церкві, щоб кожен міг приносити щедрі плоди покаяння і навернення.

За словами владики Ярослава, багатолюдне паломництво до Билич вкотре підтверджує велику любов українського народу до Пресвятої Богородиці. "Велику надію покладає на Богородицю наш український народ, споруджуючи впродовж століть на Її честь храми, вдаючись до Її ікон і поспішаючи до чудотворних місць, де по-особливому відчувається Її заступницька дія", - сказав проповідник.

Єпископ закликав усіх прочан просити в Богородиці вимолити в Господа особливі ласки для нашого народу, який несе на своєму тілі рани війни, щоб Бог оберіг нас від морального занепаду, який панує в світі. "Ми просимо Її допомоги, але ми свідомі того, що війни та моральний занепад, які ми спостерігаємо у світі, є прямим наслідком людського гріха і нехтування Божим Законом, а тому маємо стати на шлях покаяння, щоб не дати людству дійти до самознищення. Тому ми просимо Богородицю, щоб скріпила нас у нашій християнській вірі, і ми були добрими захисниками традиційних моральних і родинних цінностей, на які віками спирався наш народ і які зараз різними способами намагаються знищити через просування безбожних законів і гендерних ідеологій", - додав владика Ярослав.

Владика Ярослав побажав паломникам повернутись до своїх домівок із серцем, оживленим вогнем святої віри, повним великого бажання визнавати святу віру не лише словами, але і ділами. "Отож відійдемо з цього відпустового місця і продовжимо наше паломництво земне, дорогою досконалості, дорогою любові", - сказав у підсумку владика Ярослав.

Після завершення Святої Літургії владика Ярослав склав подяку духовенству, прочанам за їх молитовну участь в богослужіннях у відпустовому місці. Єпископ подякував о. Володимиру Нестеру, який душпастирює у Биличах та трудиться над розбудовою паломницького центру, за дбайливе приготування цьогорічної прощі. Слова подяки пролунали також й на адресу жертводавців та всіх людей доброї волі, які допомогли в організації цьогорічного паломництва.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Григорій (Комар), Биличі, Старосамбірський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою