День Конституції 2017 «УМХ» м. Самбора відсвяткувала на лисі горі с. Розлуч Старосамбірського району [фото]

28 червня 2017
Друк
Фото Тетяни ШПАК
«Було, неначе у Раю!». Такими словами своє святкування Дня конституції України охарактеризували члени організації «Українська Молодь – Христові» міста Самбора. І недаремно, адже воно відбувалося не у штучній атмосфері пафосних промов чисельних можновладців чи в суєті гучних мітингів, а… на вершині найвищої гори Старосамбірщини, яка має гучну назву – Лиса.

А розпочалося все з молитви. Молоді люди, разом зі своїм духівником, отцем Тарасом Рисеєм, ще о 7:00 зібралися у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, щоб єдиним серцем та устами звершити величну спільну справу – таїнство Євхаристії. Опісля, почимчикували на вокзал. За хвильку всі радісно погойдувались у неквапливому електропоїзді Львів-Сянки, який відвіз юних «УМХ»-істів до станції Розлуч. Кілька кілометрів спортивної ходьби з невеликими перепочинками і… Ось вона – вершина Лисої гори. Саме там уже здавна красується великий металічний хрест. У його підніжжі о. Тарас Рисей відслужив Молебень до Христа Чоловіколюбця, який супроводжували співом брати-семінаристи Тарас Жук та Микола Гірняк і талановиті-побожні «УМХ»-істи. Після його закінчення, духівник звернувся до молоді з полум’яним словом. Говорив про потребу безнастанного сходження на гору духовного вдосконалення: «Тільки той, хто ніколи не рухається по вертикалі християнського подвигу, може залишатися безпечним та байдужим до свого внутрішнього стану. Людина ж, котра ж не перестає йти у напрямку Неба, починає бачити свої немочі, хвороби єства, а звідси, у покаянні взивати до Господа про помилування та зцілення». Також, отець подякував присутнім, котрі допомагали одне одному в нелегкому просуванні догори, несучи тягарі ближнього, немов свої власні. «У цьому і полягає християнська добродітель: люблячи Бога всім своїм серцем, помічати і брата, у якому живе Всевишній…», – підсумував о. Тарас.

Після реколекційної науки, святковий гурт радісної молоді почимчикував на простору галявину – любуватися краєвидами навколишніх гір; впиватись п’янким карпатським повітрям та духмяними квітами-зелами; знимкуватись, даруючи одне одному приємні миті величного дружнього спілкування… За якусь мить хлопці розклали багаття, а дівчатка прийнялись готувати смачнючий обід. Плакуча гітара, у руках талановитих «УМХ»-істів, наспівувала про любов, красу Бога та радість спілкування з Ним. Навіть незчулися, як покликали всіх до спільної трапези. Було смачно як ніколи! А по обіді – взялися грати ігри… Радощам не було меж!

Верталися додому близько 19-тої години… Втомлені, обвітрені, сонцем присмажені, але щасливі та сповнені миру… Відпочивати з Богом завжди і корисно, і приємно!

Таня Шпак,
голова організації «Українська Молодь – Христові», м. Самбора

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Самбірський деканат

Інші публікації за темою