«Господи, добре нам тут бути!»: відбувся літній християнський табір «Тавор» [фото]

02 липня 2017
Друк
Фото Катехитичної комісії
Упродовж семи днів єпархіальний будинок «Емаус» у Стрілках вкотре був наповнений дитячим сміхом і галасом, адже з ініціативи Катехитичної комісії СДЄ УГКЦ відбувся літній християнський табір «Тавор» для дітей із сиротинців.

Кожного ранку під супровід пісні «Чудо є в тобі» (гурт «Територія світла»), що стала гімном табору, понад 30 дітлахів просиналися та йшли до церкви на спільну молитву. Брати-семінаристи з Дрогобицької духовної семінарії: Витівський Андрій, Пальчикевич Ростислав, Жук Тарас, Гавриляк Іван та Котенко Ігор, - щодня влаштовували цікаві ігри, змагання, передавали знання про Божественну Літургію, притчі тощо. У цьому їм завзято допомагали волонтери, які захотіли поділитися досвідом та любов’ю з дітьми: Витівські Софія, Марія та Дмитро, Павляк Мар’яна і Качор Діана.

«Тавор» спрямований на всебічний розвиток дітей: як духовний, моральний, так і фізичний та інтелектуальний. Отець Микола Витівський навідувався до таборян, щоб вони мали можливість прийняти участь у Божественній Літургії і приступити до Святих Таїнств Сповіді та Причастя. Також на цей період діти відмовилися від шкідливих звичок та нецензурної лексики. Більше того, щоранку проводили руханку, спортивні ігри, плавали в басейні та річці. А в суботу на таборі гостювали представники самбірського Пласту, які підготували для дітей захоплюючий та розвиваючий квест. Також завдяки пані Марії Витівській таборяни дізналися секрети приготування просфор та навіть спекли близько 50 штук власноруч. У неділю о. Микола ці просфори використав для служіння Божественної Літургії. А вдосконалювати та продемонструвати свої акторські здібності учасники табору мали можливість на театральних міні-виставах.
Багато сліз пролилося в останній день, коли довелось повертатися до свого буденного життя, а «Тавор»-2017 поступово ставав минулим. Проте, як зізналися діти, вони вже з нетерпінням чекають наступного літа, щоб знову пережити цю неймовірну пригоду. У цьому нам, Боже, допоможи!

Складаємо щиру подяку усім жертводавцям, завдяки яким цей захід відбувся. Слава Богові за все!

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катехитична комісія

Інші публікації за темою