У Рудках на Самбірщині відбулась єпархіальна проща [фото]

06 липня 2017
Друк
Фото прес-служби СДЄ
1-2 липня у м. Рудки на Самбірщині відбулась єпархіальна проща до Рудківської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці.

Святкові богослужіння розпочались увечері, 1 липня, молебнем та акафістом до Пресвятої Богородиці. Під час молінь до вірних з душпастирським словом звертались священики Рудківського деканату. Відтак учасники нічних чувань процесійно з іконою Пресвятої Богородиці та із запаленими свічками пройшлись нічними вулицями міста, прославляючи побожними піснями Господа Бога.

2 липня у храмі Пресвятої Євхаристії відбулась святкова Літургія, яку очолив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

У своїй проповіді владика Григорій зазначив, що на нашій землі є багато чудотворних ікон Богородиці, до яких із любов'ю та смиренням прибігають українці, і Рудківська ікона одна із них. Роздумуючи над недільним євангелієм, владика наголосив на важливості молитви за інших людей і що справжня молитва не можлива без сильної віри та закликав всіх щиро молитися і мати тверду віру.

Наприкінці богослужіння о. Богдан Ванівський висловив подяку владиці Григорію за душпастирський візит. Священик подякував усім, хто взяв участь у паломництві до Рудківської чудотворної ікони. Після завершення Літургії єпископ разом зі священнослужителями помолились перед Рудківською іконою Пресвятої Богородиці.

Зазначимо, що у першу неділю липня на території Самбірсько-Дрогобицької єпархії відбувається проща до парафії м. Рудки, що на Самбірщині. Паломництво здійснюється з молитвою до Рудківської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, копія якої зберігається у місцевому храмі.

Степан Павлішак

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), Рудківський деканат

Інші публікації за темою