Владика Ярослав: Святий Іван Хреститель вказав нам простий шлях до спасіння [фото]

09 липня 2017
Друк
Фото прес-служби СДЄ
7 липня, у свято Різдва св. Івана Хрестителя, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич. Під час богослужіння єпископ уділив священичі свячення диякону Миколі Мисіву.

Під час проповіді владика Ярослав зауважив, що Різдво св. Івана Хрестителя пригадує нам: поява на світ майбутнього пророка була даром Божим, а його дорога до головного служіння - свідчити Христа - складалась з різних етапів. "Спершу настає зустріч з Месією за посередництвом найближчої людини – матері; далі він відходить в пустелю, щоб почути Слово Боже; а згодом настає час зустрічі з Ісусом", - сказав проповідник.

Перебуваючи на пустелі, св. Іван досвідчив благодатної дії Божого слова, яке було скероване до нього особисто. Згодом це допомогло йому доносити Боже слово до серця кожного слухача його проповіді. Крім того, завдяки молитовному усамітненню вигострився духовний зір св. Предтечі. "Він починає бачити те, що інші ще нездатні зауважити: у звичайних буденних справах він зауважує присутність Бога, починає краще розуміти суть укритих речей", - сказав проповідник.

Підтвердженням сили слова св. Івана Хрестителя стали численні слухачі його проповідей, які приходили на берег Йордану, каялись в своїх гріхах і приймали хрещення. Подібно до св. Івана кожен християнин повинен бути у цьому світі Господнім посланцем і свідком Слова. "Проповідувати Христа є завданням кожного віруючого і у цьому сенсі св. Йоан Хреститель є ідеальним прикладом до наслідування", - наголосив владика Ярослав.

Єпископ порадив усім дослухатись до заклику св. Пророка: "Покайтеся!". Адже це найпростіший і найлегший шлях до спасіння. "Це можливе кожній людині, це під силу хворим і здоровим, простим і вченим, молодшим та старшим – одним словом усім! Тут не вимагається надзвичайних зусиль, лише трохи доброї волі та щирої довіри до Господа", - сказав у підсумку єпископ.

Після завершення Літургії єпископ привітав новопоставленого ієрея Миколу і подякував його батькам, духовним наставникам, які товаришували йому на дорозі до священства.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою