У Дрогобичі відбувся літній християнський табір «Великого Бажайте!»

26 липня 2017
Друк
У липні 2017 року в м. Дрогобичі відбувся літній християнський табір «Великого Бажайте!». У ньому взяло участь майже 50 дітей віком від 8 до 14 років. Організаторами були Патріарша катехитична комісія УГКЦ та Катехитично-педагогічний інститут УКУ.

Провідники табору – викладачі і студенти Катехитично-педагогічного інституту УКУ й Кафедри загальної та соціальної педагогіки УКУ. Методичною основою для проведення занять послужив посібник «Великого бажайте! Блаженства у житті Патріарха Йосифа Сліпого» – методичні матеріали для проведення тематичних зустрічей про блаженства, що вийшов друком у видавництві «Колесо» в 2017 році.

Впродовж усього табору панувала атмосфера сімейного затишку, щирості, взаємної підтримки і відповідальності. Теплі усмішки й слова, добрі справи, щира молитва до Бога, радісне купання в басейні, хитрі погляди під час великих ігор, танці під дощем, неймовірний вечір талантів – усе це залишило в наших серцях гарні спогади про нових друзів та про цей табір.

Активний відпочинок поєднувався з виховними й просвітницькими заняттями. Тематичною канвою табору були заповіді блаженств, тому провідники та учасники намагалися бути вбогими духом, тихими, справедливими, милосердними, чистими серцем, миротворцями, відважно відстоювати правду. Були радісними.

Цього року ми святкуємо 125-річчя від дня народження великої постаті українського народу – патріарха Йосифа (Сліпого). Його заклик до молоді: «Великого Бажайте!» став гаслом цьогорічного табору. Поступово учасники відкривали для себе життєвий шлях патріарха, і тепер вони вже точно знають, що він насправді був зрячим (а навіть далекоглядним), родом походив із Тернопільщини, брав приклад з Андрея Шептицького, любив вчитися, а ще більше любив Бога.

Діти активно брали участь у різних іграх, майстер-класах, вивчали нові банси й пісні. Особливо захопливими були поїздка в зоопарк і спільна ватра. Щоденне спільне підняття прапора та виконання Державного гімну України гуртували навколо національних цінностей. Щоденна Божественна Літургія й тематичні зустрічі у групах були нагодою задуматися і діяти, сприяли формуванню світогляду та цінностей.

Ми пройшли цей непростий, зате щасливий шлях «Дорогою блаженств», наче одна велика родина.

Джерело: news.ugcc.ua