Владика Ярослав: Слід старатись жити щодня духом любові і прощення з нашими ближніми

20 серпня 2017
Друк
Фото прес-служби СДЄ
20 серпня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

Під час проповіді єпископ зазначив, що у недільному євангельському читанні Ісус пригадує нам, "як виглядає Небесна Батьківщина - Царство Боже, смак якого людина відчула у Раю і втратила через первородний гріх". Притча про милосердного Царя і лукавого слугу показує нам, якою має бути наша дорога до Божого Царства, якими мають бути взаємини між християнами, яку важливу роль відіграє чеснота прощення.

Притча розповідає нам про те, як цар прощає великий борг одному зі своїх слуг. "Воістину Боже милосердя безконечне до грішників, які щиро каються і навертаються на праведну дорогу", - зазначив владика Ярослав. Проте ми, слуги Божі, часто поповнюємо наш борг перед Богом нашими гріхами. Втім, коли ми в тайні Сповіді покірно каємось у гріхах, то Бог цілком і назавжди їх прощає. Це підтверджує книги Пророка Ісаї: "Коли б гріхи ваші були, як багряниця, вони стануть білими, як сніг; коли б, мов кармазин, були червоні, стануть, як вовна" (Іс. 1, 18).

Згадана притча також навчає нас, як будувати відносини між собою. Дух єдності і любові, а передовсім дух прощення і милосердя, мають лежати в їх основі. "Коли альпіністи ідуть в гори по небезпечній і скелястій дорозі, вони прив’язуються взаємно мотузками, щоби в разі небезпеки підтримати і рятувати один одного. І так має бути між нами християнами", - наголосив проповідник. У взаємній підтримці християни мають допомагати один одному осягати спільну ціль - Царство Боже. Тим паче, що на цій дорозі диявол розставляє свої сіті - скелі розбрату, ненависті, гніву і всякого лукавства. "Тому слід старатись жити щодня духом любові і прощення з нашими ближніми, щоби по нашій поставі, поведінці, словах і навіть думках дійсно можна було б сказати, що Царство Боже є між нами", - сказав у підсумку владика Ярослав.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою