Владика Ярослав: Свобода і незалежність України - це Божий дар і плід багатовікових змагань наших предків [фото]

25 серпня 2017
Друк
Фото прес-служби СДЄ
24 серпня, у День Незалежності України, у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича відбулась святкова Божественна Літургія, яку очолив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Правлячий архієрей привітав вірних єпархії із всенародним святом.

Під час проповіді владика Ярослав наголосив, що День Незалежності в серцях українців поєднуються почуття смутку і радості. "Смуток переповнює нас, бо багато з найкращих синів нашого народу віддали своє життя за цілісність і соборність Української Держави. В обороні свободи, незалежності, Богом даного права жити вільно, розвивати свої таланти та вільно молитися Богові. Незважаючи на це, ми сповнюємось також і радості, бо народжується нова держава, об’єднується народ, який повстає проти агресора і відстоює право соборності своєї держави", - наголосив проповідник.

Проповідник згадав у проповіді також і славне минуле української землі. "Свобода і незалежність України, як Божий дар, є водночас плодом багатовікових героїчних змагань наших предків. Неустанна боротьба за суверенність Батьківщини часто була сповнена жертвами і скроплена кров’ю героїв", - сказав єпископ. Терниста дорога до свободи ніколи не знеохочувала українців. Вони впевнено прямували дорогою віри, якою є Господь наш Ісус Христос. Він сам так сказав про Себе: "Я є дорога, правда і життя" (Ів. 14, 6). Ця євангельська істина була настільки глибоко закорінена у свідомості українців, що навіть виражалася переконанням: краще вмерти вільним, ніж жити рабом; краще вберегти гідність, жертвуючи собою, ніж втратити власне майбутнє та майбутнє народу, ідучи на внутрішні компроміси зі злом і неправдою.

Наприкінці проповіді архиєрей закликав вірних до молитви за Україну. "Молімось сьогодні за перемогу воїнів правди над ордою темряви, молімось за захист та свободу нашої землі, нашого народу, об’єднаймося в обороні нашої соборної Держави", - сказав владика Ярослав.

Додамо, що цього дня в м. Дрогобич відбулись урочисті святкування Дня Незалежності на міській площі. Вони розпочались молебнем молінням, який очолив владика Ярослав у співслужінні священиків Дрогобицького деканату. Після завершення богослужіння єпископ привітав міську громаду з Днем Незалежності.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Дрогобицький деканат, Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою