Владика Григорій освятив на Старосамбірщині унікальну "Вежу пам'яті" [фото]

30 серпня 2017
Друк
Фото прес-служби СДЄ
27 серпня владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, відвідав з душпастирським візитом парафію с. Недільна на Старосамбірщині, де відслужив Божественну Літургію у співслужінні.

Після завершення богослужіння єпископ у спів служінні місцевого духовенства освятив унікальну дерев’яну дзвіницю «Вежу пам’яті» на горі Діл. Єпископ також відслужив панахиду за загиблими захисниками України. Присутні, почесні гості, ветерани АТО та УПА після спільної молитви поклали квіти до могил загиблих героїв. На горі Діл відбулось урочисте спецпогашення марки, приуроченої до цієї події.

Дерев’яна споруда – це величний пам’ятник всім, хто віддав життя за волю і незалежність України, в місці, яке увійшло в історію національно-визвольної боротьби під псевдо «Київ», оскільки тривалий час було важливим осередком цієї боротьби. Місце для спорудження такого пам’ятника вибране не випадково. На горі Діл в роки Другої світової війни діяла підстаршинська школа УПА. В одному з боїв з німецьким військовим підрозділом загинуло 43 повстанці (висота вежі 43 метри).

«Вежу пам’яті» вінчає хрест, який на сьогодні є найвищим у Європі –розташований на висоті 907 метрів над рівнем моря. Цей рекорд зафіксували у Книзі рекордів України. Перші роботи на горі Діл розпочалось у 2009 році.
Ідея будівництва Вежі належить уродженцю с. Недільна Ігорю Піхоцькому, а втілення задуму в життя стало можливим завдяки львівському архітектору Олесю Дзиндрі, який розробив проект унікальної дерев’яної споруди.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою