У Старому Самборі урочисто відзначили День Державного Прапора та День Незалежності України [фото]

03 вересня 2017
Друк
Фото Любові КІПОРЕНКО
Вже вкотре у Старому Самборі по-осбливому урочисто та гарно відзначають основні державні свята нашої України. У День Державного Прапора, як і годиться, отець-декан Михайло Николин відслужив поминальну панахиду за Героями, які віддали свої життя за Україну на Майдані та у час неоголошеної війни на Сході.

Звертаючись до громади, о. Михайло наголосив, що цього дня журба обнялася з радістю: журба – це те, що сьогодні поминаємо загиблих синів України, а радість – те, що ми можемо сьогодні вшанувати нашу державну святиню – той синьо-жовтий прапор під яким сьогодні боронять свою землю наші мужні воїни. На дійстві були присутні також ветерани АТО зі Старосамбірщини, які внесли та підняли бойовий прапор, що надихав захисників у важкі часи, зокрема у час боїв під Дебальцево. Урочисто звучав Український славень. А опісля процесійною ходою від площі «Небесної сотні» громада вирушила до пам’ятника Степану Бандері, де вже традиційно відбулося освячення прапорів. Цю, направду, гарну традицію у Старому Самборі започаткував отець-декан Михайло Николин. Також пластуни розповіли присутнім про історію нашого Прапора, а місцеві колективи потішили українською піснею. Завершилось святкування поминальною панахидою на могилі Героя «Небесної сотні» Богдана Сольчаника.

І вже наступного дня, у День Українського Національного Великодня, після святкових літургій у храмі Святого Миколая, біля Пам’ятного Хреста у центрі міста отець Михайло Николин відслужив Молебень до Богородиці за Україну. З вітальними словами виступали представники влади та гості з Польщі. А після офіційної частини усі старосамбіряни та гості міста могли насолодитись різноманітно та цікавою, насиченою програмою святкувань: і виступи наших колективів, і смачна ярмарка, і спортивні заходи, і неординарні креативні цікавинки від пластунів. Словом, розваг було чимало і для всіх.

Любов КІПОРЕНКО

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою