«Тут ми будуємо мир»: у ребілітаційномцу центрі "Назарет" відбувся День відкритих дверей [фото]

14 вересня 2017
Друк
Фото Уляни ЯЖИК
10 вересня у Храмі священномученика Омеляна Ковча, що знаходиться неподалік села Рихтичі відбулося гарне дійство - Храмовий празник, а також молитва за оздоровлення від алкоголізму та наркоманії. Божественну Літургію очолив протоієрей Василь Копичин, у співслужінні із о.Ігорем Козанкевичем, директором БФ «Карітас СДЄ УГКЦ» .

На Літургії були присутні родичі молодих людей, які проходять реабілітацію у ЗРЦ «Назарет», випускники центру, жителі спільноти «Наша Хата», волонтери, працівники БФ «Карітас», миряни та жителі навколишніх сіл. Охочі мали можливість приступити до Тайни  Єлеопомазання.

«Дякую усім вам, дорогі, що ви сьогодні тут, це ознака того, що ви вірите що з колишньої військової частини, місця, де десятками років готувались до війни, може постати щось добре та корисне для України та суспільства. Сьогодні ми на цьому самому місці - будуємо мир, мир між нами і Богом, мир між нами та близькими, мир із самим собою, тому дякую усім вам, хто вірить, хто допомагає і підтримує, всім рівням влади, обласній, районній, міській, депутатам, усім хто нас підтримує.» - отець Ігор Козанкевич до гостей.

«Мене вразило, що люди, які пройшли тут реабілітацію, приїхали сюди і їхні обличчя сіяють від радості, а очі випромінюють любов до оточуючих. Саме тут відчуваєш, що люди, які працюють у «Назареті», «Карітасі» живуть не заради себе, а заради служіння для ближніх» - Маріанна Вільшинська,Заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації м.Львова.

Після Водосвяття усіх гостей чекав святковий обід та різні смаколики, програма на цьому не завершувалася охочі відвідали «Нашу Хату», батьки реабілітантів «Назарет», дякуємо братам – семінаристам Дрогобицької Духовної семінарії за музичний виступ, п.Максиму Перев’язку, бійцю АТО, і музичному гурту «Лайт клаб про» все було позитивно, духовно і натхненно.

Уляна Яжик – прес-служба БФ «Карітас СДЄ»

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: назарет

Інші публікації за темою