Студенти ДМТК у Шевченківському гаю [фото]

05 жовтня 2017
Друк
Фото Софії Кіселичник
23 вересня студенти Дрогобицького механіко-технологічного коледжу здійснили подорож до одного з найбільших музеїв просто неба в Європі, у Шевченківський гай. Поїздка організована з метою підвищення рівня духовного та патріотичного виховання студентської молоді та дітей воїнів АТО.

У північно-східній частині древнього Львова, недалеко від Високого Замку, у мальовничому парку, що зветься Шевченківський гай, знаходиться одна з найбільших перлин міста - Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького. Музей був створений за етнографічним принципом у 1971 році з метою порятунку пам'яток дерев'яної архітектури, предметів побуту і зразків народного мистецтва усіх історико-етнографічних груп Західної України, що сформувались наприкінці XIX - початку XX століття. Одразу після приїзду, діти відвідали один із старовинних храмів, де наш капелан о.Євген відслужив св. Літургію. Пізніше побували в стародавніх домівках таких областей, як Бойківщина, Лемківщина, Гуцульщина, Волинь, Поділля, Полісся, Буковина, Покуття, Закарпаття і Львівщина. Кожній з них присвячений окремий сектор - мікросело, де поряд з житловими будівлями розташовані господарські, виробничі, сакральні. Об'єкти обладнані відповідними інтер'єрами, які демонструють умови життя, праці і відпочинку мешканців західноукраїнського села кінця XIX - початку XX століття. Діти дізнались як виготовляли в давнину олію, познайомились зі справжньою писанкаркою, яка вже протягом багатьох років продовжує справу своїх матері та бабусі, розпалювали піч для випічки пиріжків, споглядали на справжні бджолині вулики та багато іншого. Загалом усі задоволені поїздкою, адже вона залишила незабутні враження на все життя!

Щиро дякуємо всім, хто долучився до організації поїздки, особливо БФ «Львівська Освітня Фундація» за матеріальну підтримку.

Софія Кіселичник, студентка ДМТК

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: студентське капеланство

Інші публікації за темою