Владика Григорій освятив в Самборі каплицю Грушівської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці [фото]

10 жовтня 2017
Друк
Фото Степана ПАВЛІШАКА
8 жовтня на території Самбірської ЦРЛ, неподалік реанімаційного відділу та приймального покою, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії Української Греко-Католицької Церкви Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, звершив чин освячення новозбудованої каплиці Грушівської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці у супроводі 15 священиків.

На цьому місці люди заносять до Бога щирі молитви до Господа. Батьки молиляться за дітей, а діти – здіймали руки до неба, випрошуючи Всевишнього повернути здоров’я найдорожчим. Бо, направду, здоров’я – це найбільший скарб, який не купити. Адже часто біда підкрадається несподівано.

Ініціатор спорудження каплички о. Тарас Рисей – капелан Самбірської центральної районної лікарні, настоятель церкви св. вмч. Пантелеймона. Його підтримали владики єпархії, головний лікар Степан Скірин та меценат Микола Бурак.

26 квітня виповнилося 30 років відтоді, як у невеликому с. Грушів (Дрогобиччина) відбулося чудесне об’явлення Пресвятої Богородиці на місці закритого радянською владою храму, що завжди належав УГКЦ. Незважаючи на погрози міліції та КДБ, туди тисячами потягнулися паломники, які засвідчували нечувані речі. З ними були і священики загнаної у підпілля Української Греко-Католицької Церкви. Люди бачили Пречисту Матір, гаряче молились, каялися, оздоровлювалися.

Наріжний камінь заклали у травні. Не минуло й півроку, як каплиця збудована, місцина навколо вимощена бруківкою.

Владика Григорій подякував людям доброї волі, завдяки яким постала дерев’яна капличка, за те, що своє серце широко відкрили для Господа, за бажання зробити Йому дарунок.

Благословенні грамоти від владики Ярослава, єпископа Самбірсько-Дрогобицького, о. Тарас Рисей вручив доброчинцям - меценату Миколі Бураку, подружжю Роману та Анні Галюлькам. Така ж чекала і головного лікаря ЦРЛ Степана Скірина.

Степан Павлішак

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар)

Інші публікації за темою