Священики Тухольківського деканату здійснили паломництво до могили владики Юліяна (Вороновського) [фото]

25 жовтня 2017
Друк
Біля могили владики Юліяна (Вороновського)
23 жовтня відбулася проща священиків Тухольківського деканату до Свято-Успенської Унівської лаври. Ця подія є знаковою, бо 27 жовтня 1968 року з рук митрополита Василія Величковського, приймає ієрейські свячення Юліан Вороновський – перший архиєрей Самбірсько – Дрогобицької Єпархії.

Божественну Літургію за упокій душі владики Юліана очолив прот. Роман Качала, у співслужінні отців Тухольківського деканату. По завершенні, священики вирушили на Чернечу гору, де помолились парастас за спочилого архипастиря. Прот. Олексій Чичерський поділився спогадом про владику: «У нашій пам’яті преовсященніший владика Юліан назавжди залишиться добрим батьком, який переживав за повірену йому паству, та й знав про кожну священичу сім’ю, переймався їх болями і потребами. Він також є справжнім прикладом молитви, лагідності, покори, мудрості у словах та вчинках. Ми, співпрацівники Божі у Його Винограднику, які несемо Слово Боже до мирян, маємо справжнього наставника і натхненника для нашого служіння».

Нагадуємо, що у вічність преосвященніший владика Юліан відійшов 28 лютого 2013 р. на 77 році життя, 45 році священства, 27 році єпископства.

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Унівська Лавра, Тухольківський деканат, Юліан (Вороновський)

Інші публікації за темою