У Старому Самборі відзначили 99-у річницю ЗУНРу [фото]

08 листопада 2017
Друк
Фото Андрія ТОПІЛЬНИЦЬКОГО
У середу, 1 листопада в храмі Св. Миколая у Старому Самборі отець-декан Михайло Николин відслужив Богослужіння. У своїй проповіді священик наголосив  на важливості історичної пам’яті для нації: не від коливання ВВП чи інших економічних показників залежить наше майбутнє, а від того, наскільки свідомі ми того, якого ми роду.

Події майже вікової давнини – яскрава сторінка історії нескорених, важливий етап державотворення. Маємо пам’ятати, що без знання минулого України, її героїв, без поваги до власної самтотожності, творити майбутнє чи то власне, чи загальнонаціональне – безперспективно.

Опісля спільної молитви, на церковному подвір’ї тривав урочистий захід. Дівчата-пластуни підняли на флагшток синьо-жовтий стяг. Присутні, яких, попри пронизливий, холодний вітер, було чимало: представники районної та міської влади, містяни та гості Старого Самбора, виконали державний гімн. З вітальним словом до громади звернувся Орест Бонк – голова райдержадміністрації: Виступив також Михайло Храпко – голова міської «Просвіти». Поетичне слово дарували присутнім і дівчата з «Пласту». Насамкінець, як і годиться, заспівали разом «Боже великий, єдиний». Отець Михайло Николин подякував усім за участь в молитві за Україну, відзначивши, що присутність на подібних заходах – моральний та громадянський обов’язок. Так ми виявляємо вдячність тим, хто готовий був померти за Україну. Ми ж будемо жити, дасть Бог, в мирній, благополучній країні та завжди пам’ятатимемо Героїв, бо на їх крові зросло дерево буття української держави.

Андрій ТОПІЛЬНИЦЬКИЙ

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою