У Дрогобичі вшанували четверту річницю Революції Гідності

21 листопада 2017
Друк
www.dds.edu.ua
21 листопада у Дрогобичі відбулось пам'ятне віче до Дня Гідності та Свободи – свята на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої (2004) та Революції Гідності (2013).Про це повідомляє сайт Дрогобицької духовної семінарії, студенти якої взяли участь у віче.

На віче були присутні також представники духовенства, влади, громадські активісти, студенти та школярі. Серед присутніх було чимало учасників подій на Майдані. Віче відбулось біля пам'ятного знаку у сквері Героїв Небесної Сотні.

Віче розпочалось з панахиди за героїв Небесної Сотні і всіх хто поклали своє життя за волю України, яку відслужив о. Ігор Цмоканич у співслужінні о. Тараса Кусьпіся. Після закінчення молитви, о. Ігор наголосив на важливості жертви, яку понесли усі загиблі на Майдані і на війні. За словами проповідника, зло можна подолати лише жертвою. Тому нашим обов'язком є не просто пам'ятати про своїх героїв, а втілювати у життя ті ідеали, за які вони віддавали своє життя. Наш патріотизм має проявлятись не у носінні вишиванки, а у жертовному служінні ближньому. Віче продовжилось словом голови міста Дрогобича Тараса Кучми, відтак студенти та учні у своїх мистецьких виступах дозволили повернутись у той бурхливий час і ще раз переосмислити значення революційних подій для нашого народу.

Джерело: сайт ДДС

Теми: Дрогобицький деканат, семінарія

Інші публікації за темою