Владика Ярослав: Християнська доброта має бути автентичною й безкорисною [фото]

22 грудня 2017
Друк
Фото прес-служби СДЄ
19 грудня владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав парафію св. Миколая Чудотворця в с. Хлиплі на Мостищині. Прибувши на парафію, архиєрей освятив після оновлення місцевий храм та відслужив у ньому Божественну Літургію. Йому спіслужив о. Миколай Мисів (адміністратор парафії) і священики мостиського деканату.

У проповіді владика Ярослав зауважив, що в постаті св. Миколая Церква вшановує дві риси: ревність у вірі й велику любов до ближніх. «Недарма празник припадає в передріздвяний час, коли ми готуємося до великого торжества Божої Любові, і святий Миколай є немов би предтеча Христового Різдва, бо він своєю щирою любов’ю та милосердям найбільше уподібнився до Нашого Спасителя», - сказав проповідник.

Своїм життям св. Миколай пригадує нам, що суттю християнства є любов, яка виражається у доброті щодо ближніх. «Християнська доброта має бути автентичною й безкорисною», - наголосив владика Ярослав. Робимо добро не тому, що хтось є добрий або що сподіваємося отримати від нього якусь вигоду для себе, – робимо добро, бо самі прагнемо бути добрі і хочемо наслідувати доброго Бога.

Чеснота милосердя до ближніх будується на усвідомленні того, що ми користуємось різними Божими дарами, які зі Своєї великої доброти зіслав нам Бог. Він дав нам їх також й для того, щоб ми поділились ними з ближніми. «Якщо би ми не думали про інших, а дбали б тільки про особисте збагачення, то були б нечесними й духовно зубожілими», - додав єпископ.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Миколаю Мисіву за душпастирське служіння на парафії. Єпископ також висловив вдячність усім доброчинцям й парафіянам храму, які взяли участь у віднові святині: «Ви з такою ревністю оновили цей храм, тому завжди пам’ятайте, що це є найкращий подарунок від святого Миколая, особливо для Ваших дітей, молоді, для наступних поколінь, адже таких, каже Христос, є Царство Боже».

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Мостиський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою