Владика Ярослав: Христове Різдво - це не тільки сповнення старозавітної обіцянки, це також свято, яке не проминуло, але й надалі сповнюється в серцях віруючих людей

01 січня 2018
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз)
31 грудня, в Неділю Святих Отців, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

Розпочинаючи проповідь, владика Ярослав сказав, що Неділя перед Різдвом Христовим є одним з етапів приготування християн до свята Різдва Христового. "Ми ще раз застановляємося над важливими правдами, що не втрачають своєї актуальності із плином часу", - зазначив єпископ.

У Ісусовому родоводі, який читаємо в цю неділю, першим згадується праотець Авраам, що був людиною глибокої віри. "Важливо розуміти, що Христове Різдво - це не тільки сповнення старозавітної обіцянки, це також свято для нас, свято, яке не проминуло, але й надалі сповнюється в серцях віруючих людей", - наголосив проповідник. Той, хто з вірою очікує цього свята, пересвідчиться у тому, що Воплочення споконвічного Божого Слова приносить світові нову благовість про Бога і людину.

Суть цієї благовісті в тому, що Бог став одним із нас. Він прийшов шукати грішників, щоб повернути їм утрачену гідність. "Перешкода, що постала внаслідок гріхопадіння Адама, – знищена. Бог стає людиною, і тим самим творить новий родовід", - додав владика Ярослав.

Єпископ побажав вірним й надалі духовно готуватись до свят Різдва Христового. Адже в ці до нас приходить Господь-Еммануїл, що означає „З нами Бог”. "З нами у потребі – аби підтримати нас. З нами у горі – аби висушити сльози. З нами, коли ми падаємо, – аби підвести нас. З нами у слабкості – аби додати нам сил", - сказав наприкінці проповіді владика Ярослав.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою