Владика Ярослав: Різдво Сина Божого – одна з найбільших таємниць Великого Бога [фото]

07 січня 2018
Друк
Фото прес-служби СДЄ
7 січня, в свято Різдва Христового, в Катедральному соборі Пресвятої Трійці відбулось святкове богослужіння, яке очолив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Цього ж дня в Прокатедральному соборі м. Самбора різдвяні богослужіння очолив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Під час богослужінь у храмах Самбірсько-Дрогобицької єпархії зачитувалось різдвяне послання владики Ярослава.

"Різдво Сина Божого – одна з найбільших таємниць Великого Бога. Для багатьох вона незрозуміла, у багатьох викликає захоплення, а дехто навіть зневажливо ставиться до неї та ігнорує її", - сказав єпископ. За його словами, коли ми не помічаємо сонце, воно не перестає світити і зігрівати світ. Тому хтось може не сприймати прихід Сина Божого у світ, але це не применшує Божественного промислу стосовно людського роду (увесь текст послання).

Людина бере участь в дарах Христового Різдва, коли наближається до Бога.    "Таїна Христового народження у Вифлеємі матиме для нас значення тільки тоді, коли Божий Син народиться в душі кожної людини. Тож якщо хочемо, щоб і в нашому серці оселився Христос, будьмо милосердними до ближніх, долаймо грішні пристрасті – Він прийде і просвітить, розрадить і обігріє нас. Приймаючи Христа, ми стаємо причасниками Його благодаті, сили і слави, істини та любові!", - зазначив єпископ.

У зверненні до вірних владика звернув увагу духовенства й вірних, що 2018 рік Божий – ювілейний для Самбірсько-Дрогобицької єпархії. "Ми відзначаємо 25 років відтоді, як 12 липня 1993 р. Б. за рішенням Синоду єпископів її створив тодішній Глава нашої Церкви, світлої пам’яті Блаженніший Мирослав Іван Любачівський в умовах, коли наша Церква поставала з руїн після кількох десятиліть переслідування більшовицьким режимом", - пояснив владика Ярослав. 

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), Прокатедральний собор, Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою