Владика Ярослав: св. Стефан добровільно віддав своє життя за Христа і засвідчив правдивого Бога

10 січня 2018
Друк
Фото прес-служби СДЄ
9 січня, в свято святого первомученика Стефана, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що празник святого первомученика Стефана недаремно поміщений після світлого празника Різдва Христового. "Господь і Бог наш у своєму Різдві став людиною, щоб віддати Своє життя за всіх людей, показати євангельських шлях життя до спасіння. А святий Стефан, ставши першим Христовим мучеником, подібно до Нього, чинить для Бога те, що Господь зробив для кожного з нас: свідомо й добровільно віддає своє життя за Господа, свідчачи правдивого Бога, Того, який відкрився людям у Христі", - наголосив проповідник.

Кров первомученика Стефана у Божому всевідаючому Промислі стала насінням для тодішнього юнака-фарисея Савла, відомого тепер усім як апостола Павла. "Духовно зрісши від схвалення цього вбивства до правдивої віри, він став Христовим учнем й одним з найуспішніших проповідників Євангелія", - сказав єпископ.

Владика наголосив, що Церква запрошує кожного християнина стати духовним учнем св. Стефана, щоб ми мали відвагу духовно й фізично боротися і терпіти за Христа, берегти Його в нашому серці перед ворогом нашого спасіння, напливом гріховних бажань, лихих задумів та вчинків.

"Через сьогоднішню літургійну молитву будьмо вдячні Богові, Який привів нас до правдивої Церкви – божественно-людської спільноти мучеників та ісповідників, яку заснував Ісус Христос, і будьмо вірними її членами та їхніми послідовниками. А первомученик Стефан, разом із сонмом усіх святих Української землі, нехай молять милостивого Бога, щоб відпущення гріхів подав душам нашим", - сказав у підсумку проповідник.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою