Владика Ярослав: З вірою і надією на Бога прикладаймо зусилля, щоб освятилося Боже ім'я у світі

16 січня 2018
Друк
Фото прес-служби СДЄ
14 січня, у свято Обрізання Господнього, владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в Катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобич.

Під час проповіді єпископ зазначив, що восьмого дня після Різдва Христового світові було оголошено ім’я Божого Сина - Ісус. Ім’я Господнє було прославлене насамперед життям самого Христа. Проте воно й надалі продовжується славитись, коли християнин проживає життя у чеснотах.

У день початку Нового року за старим стилем владика Ярослав закликав вірних прославляти Бога своїм життям: «З вірою і надією на Бога прикладаймо зусилля, щоб освятилося Боже ім'я у світі, запанувало Боже царство правди і добра між людьми, щоб постав мир і добробут у людському роді, а між народами і людьми запанувала добра воля».

Празник Обрізання, за словами проповідника, пригадує нам про те, як ми у тайні хрещення отримали власне ім'я. «Коли Бог дає нам ім'я, Він творить нас. Коли він нас кличе по імені, Він удержує нас при існуванні, даючи нам Своє благословення - захист, опіку, порятунок, а перш за все, певність щасливої будучності, повноти життя в Ньому», - наголосив єпископ.

Як приклад доброчесного християнського життя владика Ярослав навів постать св. Василія Великого, пам’ять якого УГКЦ вшановує 14 січня. «Василій Великий був проповідником Христової істини, реформатором і засновником спільнотного чернечого життя і навіть упорядником церковної богослужби, яку ми молимось по сьогоднішній день», - сказав проповідник.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою