Регіональна конференція «Мир в Україні» пройшла у ЛОДА [фото]

06 травня 2018
Друк
Фото Уляни ЯЖИК
У Львівській облдержадміністрації відбулась регіональна конференція «Мир в Україні: від діалогу до примирення. Регіональні особливості миробудування на Львівщині», організатором виступив БФ «Карітас СДЄ».

Із вітальним словом виступив голова ЛОДА, Олег Синютка, який наголосив, що усім нам потрібно демонструвати єдність та спільність, також подякував за присутність  учасникам конференції та доповідачам  і закликав спільними справами творити добрі речі.

Доповіді виголосили: прот. Андрій Нагірняк, віце – президент МБФ «Карітас Україна», який представив  міжконфесійну стратегію та релігійний аспект , Ганна Гоменюк, менеджер проекту «Об’єднуючи людей заради миру», яка  представила суспільно – політичний аспект, також брали участь у конференції представники департаментів Львівської ОДА, учасники АТО і кримські татари.

«Мир починається звучанням у моєму серці. Якщо я прагну миру і маю його у серці, то можу ним поділитися. Я хочу його передавати, шукаю його. Нам не слід чекати проблем і причин для того, щоб говорити про мир. Про нього потрібно пам’ятати завжди. Ми хочемо, щоб через діалог та пізнання одне одного, нам вдалося запобігти різним проблемам», - наголосив директор БФ «Карітас СДЄ» УГКЦ, отець Ігор Козанкевич.

Нагадаємо, що проект «Об’єднуючи людей заради миру», який діє у БФ «Карітас»  спрямований на стабілізацію суспільства за допомогою ефективної місцевої інтеграції ВПО і підтримки  подолання наслідків, відновлення і примирення з місцевими громадами.

Уляна Яжик 
Прес – служба БФ «Карітас СДЄ»

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: карітас

Інші публікації за темою