Владика Григорій освятив оновлену каплицю на Старосамбірщині [фото]

13 червня 2018
Друк
Фото парафії с. Торгановичі
10 червня владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, здійснив душпастирський візит на парафію в с. Торгановичі на Старосамбірщині. Єпископ освятив оновлену каплицю Різдва Господа нашого Ісуса Христа, а також новий престіл та кивот.

Опісля в оновленому храмі владика Григорій відслужив Архиєрейську Літургію у співслужінні о. Михайла Николина, декана Старосамбірського, о. Мар'яна Мащикевича, адміністратора парафії, та о. Івана Бориса, який служив на цій парафії.

Після завершення богослужіння владика Григорій подякував о. Мар'яну Мащикевичу та вірним парафії за працю над оновленням каплиці. З цієї нагоди владика вручив священику та громаді пам'ятні грамоти. Від імені парафії владиці подякував о. Мар'ян. Священик зазначив, що греко-католицька громада с. Торганович налічує лише 23 родини. Тому для вірних ця подія має надзвичайне значення.

Історична довідка

3 липня 2011 року Божого кілька родин із с. Торгановичі пішли на освячення храму УГКЦ в с. Ваньовичі. Після цієї події вірні вирішили створити у своєму селі релігійну громаду. 25 листопада цього ж року було зарейстровано Статут релігійної громади УГКЦ парафії Різдва Христового в с. Торгановичі. У тому ж часі греко-католики звернулись до місцевої громади УАПЦ про питання почергового служіння в історичному храмі УГКЦ Різдва Христового, збудованого в 1880 році. На що громада УАПЦ відповіла відмовою.

17 березня 2012 року Божого о. Іван Борис, тодішній настоятель парафії, за спільної участі вірних поруч зі школою освятив хрест, де згодом мало розпочатись будівництво невеликої церковці. 24 травня цього ж року, на свято Вознесіння Господнього, на цьому місці відслужено першу Божественну Літургію.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Григорій (Комар), Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою